(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
JEMNÉ BÁBOVIČKY v různých variacích
Potřebné ingredience
Suroviny na těsto: 30 g hladké mouky, 60 g solamylu, 90 g jemného krystalového cukru, 3 žloutky, 3 bílky, 1 KL kypřícího prášku do pečiva, špetka soli do sněhu.
Postup přípravy
Postup práce:
Vyšleháme bílky se špetkou soli na pevný sníh.
Dál vymícháme do pěny žloutky s cukrem, do kterých opatrně přidáváme sníh střídavě s přesátou moukou a kypřícím práškem.
Velmi opatrně vše ručně spojíme do hladkého těsta, které po troškách vkládáme do vymaštěných a moukou vysypaných formiček.
Pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 180 st. C asi 10-15 minut. Je nutné vyzkoušet špejlí, zda jsou bábovičky propečené.
Vychladlé malé bábovičky můžeme ochutnávat nenaplněné, ale také je zdobit i plnit dle vlastní fantazie.
Dovětek:
Pro plnění hotových malých korpusů je možno použít máslový krém, pevnou šlehačku, studený pudink, nutelu, ochucený tvaroh, zakysanou smetanu, jogurty s příchutěmi, nebo různé želatinové náplně.
Do těsta před pečením můžeme přidat kousky čokolády, strouhaný kokos, nasekané-mleté oříšky i drobné ovoce.
A nazdobit je lze strouhanou čokoládou, grankem, kakaem, oříšky, plátky mandlí, kokosem, různým ovocem.
Bábovičky jsou také výborné i polité různými ovocnými omáčkami, kakaovou, nebo tmavou i bílou čokoládovou polevou atd…
Dobré pochutnání.
Vyšleháme bílky se špetkou soli na pevný sníh.
Dál vymícháme do pěny žloutky s cukrem, do kterých opatrně přidáváme sníh střídavě s přesátou moukou a kypřícím práškem.
Velmi opatrně vše ručně spojíme do hladkého těsta, které po troškách vkládáme do vymaštěných a moukou vysypaných formiček.
Pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 180 st. C asi 10-15 minut. Je nutné vyzkoušet špejlí, zda jsou bábovičky propečené.
Vychladlé malé bábovičky můžeme ochutnávat nenaplněné, ale také je zdobit i plnit dle vlastní fantazie.
Dovětek:
Pro plnění hotových malých korpusů je možno použít máslový krém, pevnou šlehačku, studený pudink, nutelu, ochucený tvaroh, zakysanou smetanu, jogurty s příchutěmi, nebo různé želatinové náplně.
Do těsta před pečením můžeme přidat kousky čokolády, strouhaný kokos, nasekané-mleté oříšky i drobné ovoce.
A nazdobit je lze strouhanou čokoládou, grankem, kakaem, oříšky, plátky mandlí, kokosem, různým ovocem.
Bábovičky jsou také výborné i polité různými ovocnými omáčkami, kakaovou, nebo tmavou i bílou čokoládovou polevou atd…
Dobré pochutnání.
Bábovičky jsou jemné i díky přídavku solamylu. Smlsnout si na nich můžeme jen tak, bez jakýchkoliv náplní a ovocných či sladkých příloh.
2 varianty plnění i zdobení.
Šlehačka, borůvka a malina k moučníku jsou chutnou volbou.
Bábovička může mít také několik vrstev. Posypat ji můžeme kakaem, nebo grankem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
yarkal
(upraveno)
3. 12. 2016, 18:28